19.09. pie Novada Garša saimniekiem dodies bez pieteikšanās!


Lai mudinātu cilvēkus tuvāk iepazīt mūsu daudzveidīgos kataloga www.novadagarsa.lv saimniekus, 19.septembrī ikviens, bez iepriekšējas pieteikšanās, varēs ciemoties pie triju novadu saimniekiem Latgalē, Zemgalē un Kurzemē! 

Šajā dienā saimnieki viesus gaidīs no pulksten 10.00 līdz 15.00

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pasākuma “Novada Garša” ceļošanas akcijā “Atklāj Novada Garšu!”, ikviens bez maksas var pagūt piedalīties vēl līdz septembra beigām.

Dalība akcijā ļauj tikt arī pie vērtīgām balvām! Mēneša noslēgumā tiks izlozēta degvielas karte 100EUR vērtībā, savukārt 2.oktobrī Hanzas peronā izlozēsim lielo balvu - auto uz nedēļas nogali ar pilnu bāku, pārtikas grozu ar lauku labumiem un naktsmājas viesu namā 2 personām.

Visa informācija par Novada Garša aktivitātēm un, šo īpašo ceļošanas dienu, pieejama sociālā tīkla vietnē https://www.facebook.com/NovadaGarsa un mājaslapā https://novadagarsa.lv/aktualitates.

Atgādināsim, ka katalogs www.novadagarsa.lv izveidots ar mērķi apzināt un vienuviet apkopot Latvijas mazos ražotājus, mājražotājus, ar laiku arī ēdinātājus, tādējādi radot regulāri aktualizējamu datubāzi, kas ļautu sabiedrībai iepazīt pašmāju ražotājus un viņu piedāvājumu. Katalogā rodama informācija par bioloģiskajiem (vairāk nekā 230 saimniecību) un integrētajiem ražotājiem, kā arī tiem, kuriem piešķirtas kvalitātes zīmes – Zaļā karotīte, GLOBALG.A.P. Pašlaik katalogā apkopotas teju 740 saimniecības no visas Latvijas un to saraksts tiek papildināts katru dienu.

Katalogā tiek iekļauti mājražotāji vai mazie ražotāji, kuru piedāvātā produkcija tapusi, izmantojot vismaz 70% vietējas izcelsmes izejvielu, kas izaudzēta pašu saimniecībā vai iegādāta no cita pašmāju ražotāja.

Papildu informācija par katalogu un Novada Garša akcijām: novadagarsa@llkc.lv.