Jaunumi un aktualitātes

Problēmas iepirkumu īstenošanā

Kad iepirkuma tehniskā dokumentācija ir izstrādāta, iepirkums izsludināts, potenciālie piegādātāji izvērtēti, uzvarētājs noteikts, šķiet, ka atliek ti...

Vietējā ražotāja dalība iepirkumos – šķēršļi un priekšrocības

Iepriekšējos rakstos par Zaļo publisko pārtikas iepirkumu tika konstatēts, ka vietējie ražotāji salīdzinoši maz piedalās pārtikas iepirkumos. Protams,...

Zaļā pārtikas iepirkuma kritēriji

Ar ko Zaļais publiskais iepirkums (ZPI) atšķiras no parastā iepirkuma? To var raksturot Zaļā iepirkuma galvenās pazīmes: 1) Vajadzību izvērtēšana...

Kas ir Zaļais pārtikas iepirkums un ko tas ietekmē?

Arvien vairāk tiek runāts par to, ka mums jādomā ilgtspējīgi. Tas nozīmē, ka nevar visu laiku domāt tikai par lielāku peļņu, bet ekonomiskie rādītāji...

Pavāru ieteikumi, kā padarīt skolēnu pusdienas veselīgākas, daudzveidīgākas un ilgtermiņā arī lētākas

1) 1-2 dienas nedēļā skolēniem piedāvāt veģetāru ēdienu. Ieviešot 2 reizes nedēļā veģetāro dienu, samazinot dzīvnieku olbaltumvielu proporciju pret au...

Ko un kāpēc dara LLKC Zaļā pārtikas iepirkuma jomā?

Mūsu uzdevums ir veicināt līdzsvarotu lauku ekonomikas attīstību. Ņemot vērā zemo uzņēmējdarbības aktivitāti lauku reģionos, ir jāturpina ieguldījumi...

Zaļais publiskais iepirkums

Zaļais iepirkums nozīmē domāt un rīkoties ilgtspējīgi, dzīvot un strādāt zaļā, mūsdienīgā un kvalitatīvā vidē.Ar 2017. gada 1. jūliju stājās spēkā 201...